LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Casa Buongiorno

Italienskt, Pizza

A la carte
ANTI PASTI – Förrätter
Pesce di tonno stagionato Lf*
109 kr

Tunna skivor av halstrad Tonfisk som kryddats med basilikadressing och rullats i rostad sesam.
Serveras på bädd av fräsch sallad med cheritas tomater, oliver, kapris, pinjenötter, basilikadressing och svartpeppar samt en klick jordgubbschutney.

 
Carciofi con peperonicino marinato e gamberetti Lf*/Gf*
109 kr

Ört- och vitlöksmarinerad kronärtskocka. Serveras på salladsbädd med handskalade räkor, soltorkade tomater, oliver, kapris, pinjenötter och hyvlad pecorino.

 
Scampi Provencale Lf*
139 kr

Scampi fräst i olivolja med vitlök, peperonicino, vitvin och citron. Toppas rikligt med persilja och serveras med husets rostade bröd.

 
Carpaccio al Filetto Lf*/Gf*
139 kr

Tunt skivad rå oxfilé med ruccola, kapris, oliver, pinjenötter, aceto balsamico, extra virgine olivolja, havssalt och citron.

 
Anti Pasto Misto della Casa Lf*/Gf*
139 kr

Husets charkbricka med de finaste italienska charkuterier. Serveras med oliver, kapris, soltorkade tomater, pinjenötter, hyvlad pecorino och rostat bröd.

 
Caprese Gf*
99 kr

Mozzarella och cheritas tomater dressad med basilika crème, olivolja, havssalt och nymald svartpeppar.

 
Crostini all'aglio  
65 kr

Husets vitlöksbröd med vitlöksörtcreme, olivtapenade och tomatsalsa.


Alla Griglia -från Grillen
Filetto di Pollo corn alla griglia Gf*
199 kr

Grillad Majskycklingfilé fylld med mozzarella, basilika, soltorkade tomater och prosciutto. Serveras med karljohanssvampsås samt smörstekta höstrotfrukter.

 
                
Spiedo con gamberi e salmone Lf*/Gf*
239 kr

Spett med hela jätteräkor och lax från grillen på bädd av fräsch ruccola, kapris, basilika, olivolja, havssalt och svartpeppar samt rostad citron. Serveras med pressad potatis.

 
                
Controfiletto Cinghiale grigliata con chantarelles e ortaggi a radice Lf*/Gf*
249 kr

Grillade Vildsvinskotletter med smörstekta kantareller och smörstekta höstrotfrukter på bädd av pressad potatis som kryddas med aromatisk tryffelolja.

 
                
Agnello alla griglia Lf*/Gf*
279 kr

Lammfilé marinerad med vitlök och örter direkt från grillen. Serveras på spegel av rosmarinsky med kapris, oliver, basilikadressing och vitlök & örtsmör samt med ringlad aromatisk tryffelolja.

 
                
Entrecôte alla griglia Lf*/Gf*
299 kr

Förstklassigt mört och marmorerad Entrecôte direkt från grillen. Serveras på spegel av tryffelsås och smörstekta höstrotfrukter. Vill du ha en klick vitlök & örtsmör på köttet, säg bara till servicepersonalen.

 
                
Filetto alla griglia stagionale Lf*/Gf*
279 kr

Grillade Oxfilémedaljonger. Serveras på spegel av karljohanssvampsås och rödvinssås samt med smörstekta höstrotfrukter.

 
                
Tournedos alla Peppe Lf*/Gf*
299 kr

Rejäl tournedos av möraste Oxfilé från grillen, het kryddad med rand av svartpeppar. Serveras på spegel av grönpepparsås och rödvinssås samt med smörstekta höstrotfrukter.

 
           
Grigliata mista – Blandad Grillfat - Beställning för minimum 2 personer Gf*
299 kr/person

Fat med Oxfilémedaljonger, Lammfilé, Majskycklingfilé och husets köttkorv – allt direkt från grillen med smörstekta höstrotfrukter och ett urval av våra goda såser och röror.


Seconde su Tavola - Plankstek & Sallader
Salmone su Tavola alla Casa Lf*/Gf*

229 kr

Husets Plankstek med grillad laxfilé. Serveras med gratinerad potatismos, gratinerad svamp, baconlindad sparris och hummersås samt smörstekta höstrotfrukter.

 
Bisteka su Tavola alla Casa Lf*/Gf*
249 kr

Husets Plankstek med grillad Biff. Serveras med gratinerad potatismos, gratinerad svamp, baconlindad sparris, rödvinssås och bearnaise samt smörstekta höstrotfrukter.

 
Filetto su Tavola alla Casa Lf*/Gf*
279 kr

Husets Plankstek med grillad Oxfilé. Serveras med gratinerad potatismos, gratinerad svamp, baconlindad sparris, rödvinssås och bearnaise samt smörstekta höstrotfrukter.

 
Entrecôte su Tavola alla Casa Lf*/Gf*
299 kr

Husets Plankstek med grillad Entrecôte. Serveras med gratinerad potatismos, gratinerad svamp, baconlindad sparris, rödvinssås och bearnaise samt smörstekta höstrotfrukter.


Secondi pesce – Fisk
Filetto di Tonno grigliata con patate pressate Lf*/Gf*
229 kr

Lättgrillad Tonfiskfilé som marinerats i peperonicino (rosa kärna – observera att fisken kan bli torr och aningen besk om den genomsteks). Serveras med cheritas tomater stekta i olivolja, med kapris, basilika och vitlök samt med rostad citron på bädd av pressad potatis som kryddas med aromatisk tryffelolja.

 
Salmone grigliata con risotto Lf*/Gf*
229 kr

Grillad Laxfilé på bädd av krämig risotto med svamp och sparris. Rätten toppas med aromatisk tryffelolja och serveras med grillad sparris och stekta cheritas tomater.

 
                
Scampi con finocchio Lf*/Gf*
229 kr

Scampi, stekt i olivolja, vitlök och peperonicino, på spegel av fänkåls- och dragonsås garnerad med sparris och stekta cheritas tomater. Serveras med pressad potatis, ris eller kokt potatis.

 
                
Brodetto della Casa Lf*/Gf*
229 kr

Husets fisk- och skaldjursgryta med havets läckerheter, lax, scampi, bläckfiskringar, grönmusslor och kammussla, i krämig hummer- och gräddfond som kryddats med lyxig saffran. Serveras med aioli och rostad vitlöksbröd alt. kokt potatis.

 
SECONDI su TAVOLA – Husets Planka
Salmone su Tavola alla Casa Lf*/Gf*
229 kr

Husets Plankstek med grillad laxfilé. Serveras med gratinerad potatismos, gratinerad svamp, baconlindad sparris och hummersås samt smörstekta höstrotfrukter.


Primi pasta

Risotto con funghi, aspargi e zaffarano Lf*/Gf*
150 kr

Krämig risotto på fiskfond och vitvin med svamp, sparris och saffran som rundas av med parmesan och en klick smör. Serveras med ringlad tryffelolja.

Vegetarisk              
Pasta Carbonara Lf*/Gf*

140 kr

Linguine med pancetta (bacon) och vitlök fräst i olivolja och grädde. Serveras med rå äggula, nymalen svartpeppar och rikligt med parmesan samt ruccola.

           
                
Pasta Bolognese Lf*/Gf*
140 kr

Linguine med husets köttfärssås. Toppas rikligt med parmesan och ruccola.

         
Raviolacci ai funghi porcini
150 kr

Stora pastakuddar fyllda med ricottaost och Karl Johan svamp. Serveras med vår krämiga gorgonzolasås, eller om du vill med husets tomatsås. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

    
Vegetarisk
Tortelloni Giganti ai Ricotta e Spinaci

150 kr

Stora tortellonikuddar fyllda med ricottaost och spenat. Serveras med vår krämiga gorgonzolasås, eller om du vill med husets tomatsås. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

    
Vegetarisk
Fettuccine con Verdure Gf*

160 kr

Äggpasta med zucchini, paprika, cheritas tomater, fårost, oliver, svamp, lök, vitlök och peperonicino fräst i olivolja med vitvin, grädde och vår mustig tomatsås. Garneras med färsk basilika och parmesan.

Vegetarisk
Rigatone con Pollo

170 kr

Pastarör med kycklingfilé, zucchini, cheritas tomater, lök, vitlök och peperonicino, stekta i olivolja med saffran och vitvin samt en skvätt grädde. Toppas med prosciutto, parmesan och ruccola.

     
Fettuccine a modo mio con pollo Lf*/Gf*
170 kr

Äggpasta med kycklingfilé, fräst i olivolja med champinjoner, vitlök, peperonicino, vitvin, grön pesto och färsk persilja samt en skvätt grädde. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

    
Fettuccine a modo mio con scampi Lf*/Gf*
180 kr

Äggpasta med scampi, fräst i olivolja med champinjoner, vitlök, peperonicino, vitvin, grön pesto och färsk persilja samt en skvätt grädde. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.
         
Fettuccine all Salmone Lf*/Gf*
170 kr

Äggpasta med lax fräst i olivolja med paprika, zucchini, cheritas tomater, lök, vitlök och peperonicino, med husets tomatsås och en skvätt grädde samt färsk persilja. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

 
                
Fettuccine avocado e gamberreto Lf*/Gf*
170 kr

Äggpasta med avokado och handskalade räkor frästa i olivolja med vitlök, peperonicino, vitvin och grädde. Toppas rikligt med ruccola, parmesan och en klick kaviar.

 
                
Linguine Frutti di Mare Lf*/Gf*
190 kr

Linguine med scampi, lax, bläckfiskringar, grönmusslor, kammussla och räkor frästa i olivolja med vitvin, peperonicino, vitlök och husets tomatsås. Toppas rikligt med färsk persilja.

      
                
Sedanini alla Piemontese con Filetto Lf*/Gf*
190 kr

Skruvade pastarör med strimlad oxfilé fräst i olivolja med svamp, lök, vitlök och peperonicino som avrundas med gräddig karljohansvampsås. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

 
                
Sedanini all tartufo e Filetto Lf*/Gf*
190 kr

Skruvade pastarör med strimlad oxfilé fräst i olivolja med svamp, lök, vitlök och peperonicino som rundas av med tryffelsås. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

 
      
PASTA al FORNO
Lasagne al Forno
140 kr

Hemgjord Lasagne, gratinerat i ugnen med husets mustiga tomatsås, grädde och parmesan. Rykande het från ugnen toppad med färsk ruccola.

 
                
Cannelloni Ricotta e Spinaci e pollo
150 kr

Stora pastarör fyllda med ricottaost och spenat. Gratineras i ugn med husets tomatsås, ost och grädde samt toppas med ruccola och parmesan. Om du önskar, kan vi även lägga till grillad kyckling innan gratineringen utan extra kostnad.

 
                
Delizie alla Romagnola         
150 kr

Hemgjorda pastastubbar som fyllts med skinka, grillad zucchini och ost. Gratineras i ugn med husets tomatsås, grädde och ost. Toppas med ruccola och parmesan.

 
                
Delizie ai Pollo
150 kr

Hemgjorda Pastarulla som fyllts med grillad kycklingfilé, zucchini och ost. Gratineras i ugn med husets tomatsås, grädde och ost. Toppas med ruccola och parmesan.


Pizza - vegetarisk & Havets frukter
PIZZE Vegetariane – alla Pizzor, utom inbakade, kan fås med glutenfri botten.

Margherita
100 kr

Mozzarella, tomatsås & färsk basilika.

 
Pecorino
120 kr

Mozzarella, tomatsås, marin. kronärtskocka, pinjenötter, pecorino & ruccola.

 
Quattro Formaggio
120 kr

Tomatsås, mozzarella, gorgonzola, chevré & parmesan.

 
Isabelle
120 kr

Mozzarella, tomatsås, grillad paprika, aubergine, zucchini, färsk tomat & färska champinjoner.

      
                
PIZZE Pesce
Paradiso
110 kr

Mozzarella, tomatsås, räkor & grönmusslor.

 
Napolitana
110 kr

Mozzarella, tomatsås, sardeller, kapris & oliver.

 
Al Tonno
110 kr

Mozzarella, tomatsås, tonfisk, oliver, rödlök, färsk tomat, persilja & citron.

 
Gambero
120 kr

Mozzarella, tomatsås, scampi, färsk tomat, marinerad kronärtskocka & grön pesto.

 
Frutti di Mare
130 kr

Mozzarella, tomatsås, scampi, räkor, calamari, pilgrimsmussla, grönmusslor, färsk tomat, persilja & vitlök.

PIZZE Misto
Busola
100 kr

Mozzarella, tomatsås, kokt skinka & räkor.

 
Quattro Stagioni
130 kr

Mozzarella, tomatsås, kokt skinka, räkor, färska champinjoner, grönmusslor, oliver & marinerad kronärtskocka.

                
PIZZE Pollo
Pollo e curry
110 kr

Mozzarella, tomatsås, grillad kycklingfilé, banan, pinjenötter & curry.

 
PIZZE Carni
Vesuvio eller Capricosa eller Hawaii
110 kr

Mozzarella, tomatsås, kokt skinka och färska champinjoner (Capricosa) alt. ananas (Hawaii).

 
Calzone
110 kr

Inbakad med Mozzarella, tomatsås, kokt skinka, tomatsås. Serveras med ruccola och tomatsås.

 
Meza Luna
110 kr

Halvinbakad med Mozzarella, tomatsås, kokt skinka, prosciutto. Serveras med tomatsås och ruccola.

 
Cacciatore
110 kr

Mozzarella, tomatsås, mild salami, färska champinjoner, & grillad paprika.

Mafioso
110 kr

Mozzarella, tomatsås, stark salami, färsk tomat, rödlök, pfefferoni & chiliolja.

 
Le Chef
110 kr

Mozzarella, tomatsås, prosciutto, soltorkade tomater, oliver & färsk ruccola.

 
Mexicana
120 kr

Mozzarella, tomatsås, köttfärs, majs, jalapeño, tacokrydda & gräddfil.

Kebab
120 kr

Mozzarella, tomatsås, grillad kebabkött, färsk tomat, pfefferoni, lök &, vitlökssås.

 
Filetto
120 kr

Mozzarella, tomatsås, marinerad oxfilé, färsk tomat, champinjoner, vitlöksklyftor & bearnaise.


Di Milan
120 kr
Mozzarella, tomatsås, marinerad oxfilé, färsk tomat, jalapeño & bearnaise.

Casa Speciale
120 kr

Mozzarella, tomatsås, bresaola, parmesan, pinjenötter, purjolök & ruccola.

 
Anti pasti misto
130 kr

Mozzarella, tomatsås, bresaola, prosciutto, stark o mild salami, färska champinjoner, soltorkade tomater, färsk tomat, oliver & ruccola.

Vänligen observera att vid servering av endast en Pizza till två personer, tar vi en serviceavgift på 50 krVegetariska rätter
RISOTTO
Risotto con funghi, aspargi e zaffarano Lf*/Gf*

150 kr

Krämig risotto på fiskfond och vitvin med svamp, sparris och saffran som rundas av med parmesan och en klick smör. Serveras med ringlad tryffelolja.

Vegetarisk
PASTA
Raviolacci ai funghi porcini
150 kr

Stora pastakuddar fyllda med ricottaost och Karl Johan svamp. Serveras med vår krämiga gorgonzolasås, eller om du vill med husets tomatsås. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

    
Vegetarisk
Tortelloni Giganti ai Ricotta e Spinaci
150 kr

Stora tortellonikuddar fyllda med ricottaost och spenat. Serveras med vår krämiga gorgonzolasås, eller om du vill med husets tomatsås. Toppas rikligt med ruccola och parmesan.

    
Vegetarisk
Fettuccine con Verdure Gf*
160 kr

Äggpasta med zucchini, paprika, cheritas tomater, fårost, oliver, svamp, lök, vitlök och peperonicino fräst i olivolja med vitvin, grädde och vår mustig tomatsås. Garneras med färsk basilika och parmesan.
Vegetarisk

 
PASTA al FORNO
Cannelloni Ricotta e Spinaci
150 kr

Stora pastarör fyllda med ricottaost och spenat. Gratineras i ugn med husets tomatsås, ost och grädde samt toppas med ruccola och parmesan.

 
           
PIZZE Vegetariane – alla Pizzor, utom inbakade, kan fås med glutenfri botten.
Margherita
100 kr

Mozzarella, tomatsås & färsk basilika.

 
Pecorino
120 kr

Mozzarella, tomatsås, marin. kronärtskocka, pinjenötter, pecorino & ruccola.

 
Quattro Formaggio
120 kr

Tomatsås, mozzzarella, gorgonzola, chevré & parmesan.

 
Isabelle
120 kr

Mozzarella, tomatsås, grillad paprika, aubergine, zucchini, färsk tomat & färska champinjoner.


Bambini Barnmeny - obs inga grönsaker i garneringen
Barnmeny serveras endast barn under 12 år

Pasta Bolognese Bambini
70 kr

Pasta med husets köttfärssås och parmesan.

 
Pasta Carbonara Bambini
70 kr

Pasta med bacon, grädde, svartpeppar och parmesan. Säg till om ni vill ha rå äggula.

 
Lasagne al Forno Bambini   
70 kr

Barnportion av husets lasagne gratinerad med tomatsås, grädde och parmesan. Rykande het från ugnen.

 
Delizie Bambini
70 kr

Barnportion av våra fyllda pastastubbar gratinerade med tomatsås, grädde och parmesan. Rykande het från ugnen.

 
Cannelloni Bambini
70 kr

Barnportion av pastarör fyllda med ricotta och spenat, gratinerade med tomatsås, grädde och parmesan. Rykande het från ugnen. Säg till om ni även vill ha lite tärnad kyckling innan gratineringen.

 
Polpette Bambini
70 kr

Köttbullar med pommes, pasta eller kokt potatis. Säg till om ni vill ha tomatsås eller ketchup.

 
Filetto griglia alla Bambini
150 kr

Barnportion! - Oxfilémedaljong direkt från grillen. Serveras med karljohansvampsås, eller bearnaise, och pommes.

 
Barnpizza
-30 kr

Pizzor i barnstorlek. Serveras normalt utan färska örter men säg till om ni önskar dessa.

                      
Vaniljglass med kolasås eller chokladsås
40 kr

Två kulor vaniljglass med choklad eller kolasås.


Dolce -Efterrätter
Parfait dolce alla Casa Gf*
89 kr

Husets hemgjorda, fluffiga och lätta Parfait. Fråga efter aktuell smakvariation och garnityr.

 
Gelato con frutta e meringa         
89 kr

Vaniljglass med varma bär, maräng och krossad biscotti samt chokladflarn.

 
                
Cioccolato fondante
99 kr

Varm chokladfondant med härlig flytande kärna av mörk choklad. Serveras med varma bär, mascapone och garnityr efter säsong.

© 1998 - 2019 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.