LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Paganini

Italienskt, Svenskt

À la carte
Antipasti, Förrätter, Starters

Prosciutto di parma (50g)
Coppa di parma (50g)
Tryffelsalami (50g)
Bresaola di valtellina (50g)
Samtliga charkuterier serveras med tomato fritto
All cured meats served with tomato fritto

Antipasto tipico italiano

Husets urval av italienska charkuterier och delikatesser

Burrata Gräddfylld mozzarella med piccadilly tomater, basilikapuré, lagrad balsamicovinäger samt surdegs krutonger
Bruschetta il nostro mondo
Grillad bondbröd med parmaskinka, grillade grönsaker, getost, fikon, ruccola och valnötspesto
Ravioli al tartufo nero
Handgjorda ravioli med buffélricotta, smält smör och hyvlad tryffel
Carpaccio di manzo alla cipriani
Klassisk rätt ifrån Harry’s bar i Venedig, med lövtunn oxfilé, lagrad parmesanost, majonnäsdressing, ruccola, citron samt pinjenötter
Gamberetti alla griglia
Grillade vilträkor(grönt ljus wwf)med citron, tomat, vitlök, kapris, koriander samt grillat bondbröd
Prosciutto e melone
Sallad med melon, buffélmozzarella, parmaskinka och lagrad balsamicovinäger
Pane all aglio
Grillat italiensk lantbröd med färsk vitlök och olivtapenade


SECONDI, VARMRÄTT, MAIN DISH
Pesce/Fiskrätter/Fish Dishes
Salmerino alla griglia
Grillad rödingfilé med vitlöksstekt spenat, kronärtskockas puré, tomat samt aubergine caponata (siciliansk aubergineröra)
Branzino dello chef
Grillad Havsabborre med olivolja, slungade kronärtskocka hjärtan, bakad piccadillytomater, inlagd fänkål samt saffrans sabayonne
Trancio di merluzzo
Stekt torskrygg med Karl-Johan svamp, pancetta, kaprisbär samt en skvätt rödvinssås

Carne/Kötträtter/Meat Dishes
Tournedos di filetto di manzo

Grillad Oxfilé lindad i pancetta och crepinette, fylld med Karl-Johan svamp med tryffelsås
Pollo alla griglia
Grillad majskyckling fylld med fontina ost, lindad i toskansk lardo skinka serveras med tomatconcasse
Osso Bucco di agnello
Långkokt lammlägg(18h) serveras med krämig gremolata
Cotoletta di vitello
Kalvkotlett med grillad zucchini, tomat och pecorinokräm
Filetto di Renna arrostito al forno
Renfilé med björnbärs puré, balsamico kokta smålökar och sauterad Karl-Johan svamp

PRIMI, MELLANRÄTT, FIRST COURSE
Pasta och Risotto
Rigatoni alla Norma
Rigatoni med tomat, friterad aubergine, buffélmozzarella och riven pecorino romano
Conchiglie con pollo
Pasta med majskyckling, vitvin, mascarpone, pancetta, Karl-Johansvamp samt riven
pecorino romano
Pappardelle al filétto
Pappardelle med finhackad oxfilé, svart tryffelkräm, sparris och grädde
Spaghetti ai frutti di mare
Pasta med scampi, blåmusslor, bläckfisk, hjärtmusslor, vitlök, chili, tomat, vitt vin och persilja
Fettuccine della nonna
Fettuccine med kalvfrikadeller, vitlök, riven parmesan, basilika, tomat, salvia samt pinjenötter
Tortelloni ripieni con ragu di anatra
Handfyllda pastaknyten med ankragu, savoykål och ankbuljong
Risotto ai funghi porcini
Aborioris bräserad i vitt vin och fond med porcini svamp
La Carbonara
Pasta enl originalrecept anno 1950 med lufttorkad griskind, svartpeppar, ägg och pecorino


Dolci, Efterrätter, Desserte
Panna cotta di vaniglia
Norditaliensk gräddpudding smaksatt med vanilj serveras med hjortronkompott och pistageglass
Semifreddo al limone 
Lätt fryst glasstårta med smak av citron serveras med rårörda hallon, krossad biscotti & björnbärs puré
Cioccolatino
choklad tryffel
Cioccolato al forne
Varm chokladtårta med salt karamellglass, kanderade nötter & färska bär

© 1998 - 2019 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.