LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Tre indier

Indiskt

A la Carte
 Smått Och Gott
1. Pappadom 25:-
Finmalet krispigt ris- och linsbröd med myntasås.
Paper thin rice and lentil wafers with mintsauce.
2. Pakoras 45:-
Friterade kikärtspanerade grönsaker med sötsyrlig dadel/ tamarindchutney.
Deepfried vegetable fritters served with tamarind/date chutney.
3. Samosa 45:-
Grönsaks-cocktailpastejer med grön chutney/ kikärtssallad.
Vegetable filled pastry served with greenchutney/ chick pea sallad.
Naan och Raita rekommenderas till samtliga
4. Scampi Mirch 85:-
Tomat & vitlöksräkor frästa med curryblad, senapsfrö och svartpeppar.
Tomato & garlic marinated shrimps tossed with curry leaves, mustard seeds and peppercorns.
5. Seekh Kebab 80:-
Lammfärs blandad med färsk koriander, ingefära och vitlök, formas på spett och grillas. Serveras med yoghurtsallad.
Skewered tender rolls of spiced ground lamb. served with yoghurtsallad.
6. Tomat Shorba 49:-
Krämig ört- och tomatsoppa kryddsatt med rostad kummin.
Creamy tomatosoup tempered with roasted cummin.
7. Murgh Lasnee Tikka 85:-
Grillat spett på ört och vitlöksmarinerad kycklinglfilé med tomatchili salsa.
Herb & garlicmarinated chicken tikka with tomato/chilisalsa
8. Naan 17:-
Nybakat bröd av siktat vete.
Freshly baked bread.
9. Lasan och Paneer ka Naan 29:-
Naan med vitlök och ost. Serveras med raita.
Naan with garlic & cheese.10. Garlic Naan 22:-
11. Chili Naan 20:-
12. Masaladar Naan 29:-
Örtkryddat naan. Serveras med raita.
Herb naan bread with raita.
13. Peshwari Naan 30:-
Sött inbakat naan med kokosflingor och russin samt nötter. Raita ingår.
Filled naan with a mixture of nuts, raisins & dry coconut. Served with raita.
14. Punjabi Channa Masala 85:-
Kikärtor tillagad med tomater, vitlök, ingefära, grön chili, koriander i kryddstark sås - stekt ris.
Tangy, slightly sweet and spicy chickpea curry - fried rice.
15. Ghobi-Aloo 90:-
Lättkryddad blomkål och potatis med senapsfrön, spiskummin och korianderfrön - stekt ris.
Lightly spiced cauliflower and potatoes with mustardseeds, white cummin & coriander seeds - fried rice.
16. Saag Paneer 99:-
Indisk färskost sauterad med bladspenat, ingefära, grön chili och vitlök- stekt ris.
Paneer fresh cheese with spinach, ginger, green chili and garlic - fried rice.
17. Malai Kofta 105:-
Frikadeller på färskost och grönsaker i krämig saffran, tomat och cashewnötsås - stekt ris.
Light vegetable and paneer dumplings in a creamy saffran, tomato and cashew nut sauce - fried rice
18. Begam-Mirchi 95:-
Aubergine och paprika med lök,tomat och fänkål - stekt ris.
Brinjals and paprika with onion,tomato and caraway seeds - fried rice.
19. Paneer Jalfrazi 105:-
Färskost fräst med paprika, tomat och squash i tandoorisås - stekt ris.
Fresh cheese with vegetables, fried in tandoori sauce - fried rice.
20. TarkaDhal/Lentils 80:-
En av tiotals lins-eller bönsorter - stekt ris.
21. Veggie Burger 115:-
Spenat & färskost vegoburgare med mediumstark vindaloosås-stektris.
Spinach & fresh cheese veggie burger with medium hot vindaloo sauce-fried rice.

Tandoori & Grill

Samtliga serveras med stekt ris.
Served with fried rice.
22. Chicken Tandoori 119:-
Grillad kyckling som marinerats i lime, yoghurt och tandoori- masala. Serveras med smör-och tomatgräddsås.
Chicken tandoori served with butter and tomato-cream sauce.
23. Chapli Kebab 125:-
Heta lammfärsbiffar med tomat- och ananaschutney samt rödvin/malasås.
Hot lamb-burgers with tomato-pineapple chutney and red wine/masalasauce.
24. Hariali Lamb Fillets 155:-Ört- & limemarinerad lammfilé med tomatsalsa samt rödvin/malasås.
Herb & lime marinated lamb fillets with tomatosalsa and red wine/masalasauce.
25. Murgh Tikka 120:-
Spett på marinerade bitar av kycklingfilé, grillas och serveras med tikkamasalasås samt mango chutney.
Marinated chicken tikka with tikka masala sauce and mango chutney.

Curryrätter
Serveras med Basmati Ris.
Served with Basmati Rice.
26. Jhinga Räk Kadhai 149:-
Keralansk räkwok med paprika, rödlök, tomat och squash i senapspetsad mangosås.
Stir-fried keralite prawns with capsicum,red onion & tomato in mango-/mustard sauce.
27. Konju Papas 149:-
Senapskryddade räkor i svart malabar peppar, tamarind- och kokossås.
South Indian styled mustard prawn curry cooked with black pepper, coconut and tamarind.
28. Jhinga Hara Masala 149:-
Jätteräkor med champinjoner i stark örtmasala- och cocossås.
Giant shrimps with fresh mushrooms in hot & spicy green masala-and coconut sauce.
29. Malai Tikka Masala 123:-
Grillade bitar av tikkakyckling tillagade i mild sås på rostad paprika och grädde samt vitlök.
Chicken tikka masala with roasted capsicum & garlic cooked in cream sauce.
30. Murgh Chicken Bhuna 125:-
Keralansk kycklingwok med paprika, rödlök, tomat och squash i curry/masala sås.
Stir-fried chicken with capsicum, red onion & tomato in curry/masala sauce.
31. Chicken Butter Korma 125:-
Små bitar av kyckling med sås på grädde, vitlök, smör och finmalda cashewnötter.
Chicken stirred in garlicky cream/ butter sauce with raisins & nuts.
32. Madras Chicken Curry 123:-
Kycklingbitar med doft av färska curryblad och koriander i het tamarind- och cocossås.
Hot and spicy madras chicken curry.
33. Ma Goa’s Vindaloo 123:-
En eldig anrättning från Goa med filéad kyckling brässerad i palmvinäger, farinsocker, och röd grovmalen piri-piri-masala.
Breast of chicken braised in palmvinegar, brown sugar, and coarcely ground red piri-piri masala.
34. Hyderabadi Chicken Curry 123:-
Kryddrik kycklingrätt med smak av mynta, koreander och sesamfrö.
Cubed chicken cooked in spicy mint & sesam gravy.
35. Palaak Ghost 135:-
Wokat lamm med färsk ingefära, vitlök, bockhornsklöver, chili och spenat.
Balti styled stir-fried lamb with ginger, garlic, fenugreekleaves, whole hot chilies and spinach.
36. Rogan Josh 135:-Nordindisk mild lammgryta med saffran, kardemumma, mandel och krämig yoghurt.
Lamb casserole with saffron, cardamon, almonds, and creamed joghurt.
37. Achari Korma 135:-Lamm tillagad i chili & cocos-sås.
Lamb cooked in coconut / chilisauce.
38. Calcutta Lamb Curry 135:-
Bengalisk lammcurry med pureed mango samt kokos.
Flavourful lamb curry with mango puree & coconut.
39. Naryali Lamb 145:-
Skivad lammfilé wokad med kokosflingor, chilli & curryblad.
Spiced strips of lambfillets panfried with dried coconut, chilli & curry leaves.
40. Zafarani Kofta 125:-
Lammfärsbollar med saffran-koriander sås.
Mincedlamb croquettes with coriander-saffron sauce.
41. Subzi Thal 124:-
Ett urval av två tillagade vegetariska rätter samt linser, raita och nybakat naan. Rätterna serveras i små enskilda skålar ”katori”.
An exciting platter of two curried vegetables, lentils, raita and naan. Served individually in small katori bowls.
Tillbehör
42. Raita 20:-
Yoghurt med rostad spiskummin och gurka.
Yoghurt with roasted cummin and cucumber.
43. Pickles and Chutney 25:-

Dessert
44. Kulfi 49:-
Hemlagad glass med pistage- och cashewnötter, serveras med mangosås.
Homemade icecream with pistage and cashew nuts served with mango sauce.
45. Vaniljglass med Gajar Halwa 49:-
Med morotspudding smaksatt med kardemumma.
Vanilla icecream with cardamom flavoured carrot pudding.

46.Sällskapsbuffe 152:-
Minst 4 pers.26. Jhinga Räk Kadhai,
29. Malai Tikka Masala och 35. Palaak Ghost kompletteras med naanbröd samt raita.
Shrimp, chicken and lamb curries accompanied with naan plus raita.

© 1998 - 2017 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.