LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Bällstabro värdshus / Maison Pierre

Svenskt

À la carte
Bällstabro Värdshus

A LA CARTE
FÖRRÄTTER


Matjessill med picklad rödlök, rostad kavling och brynt smör

Skaldjurstoast med hummer, krabba, räkor, citrin, dill och chili

Ceviche på lax och pilgrimsmussla
avokado, norimajonnäs och yuzudressing

Kalixlöjrom 50gr
rödlök, creme fraiche, citron och smörstekt toast

Råbiff på oxfilé
rödbetor, kapris, senap och syrad lök

Oxfilétoast "Pelle janzon"
kalixlöjrom, lök, ägg och toast

Carpaccio på lax
blomkålspuré, syrad gurka och krasse

Lufttorkad pata negra
manchego, citron och olivolja

Toast Skagen: Stekt brödskiva med räkor, majonnäs och dill. Toppad med kalixlöjrom.

Tataka på lax med normajonnäs, friterad kikärtschips och avokado

Hemgravad lax på toast, plocksallad, syrad rödlök, dill och senapsvinägrett




FISK

Torskrygg med panchetta
musslor, gröna bönor och ärtor

Ugnsbakad salmalax
forellrom, grön sparris, dill och citronsmörsås

Halstrad gösfilé serveras med basilikafrästa cocktailtomater, vitvinssås samt färskpotatis

Rödingfilé med gräslökssås samt lökfrästa kantareller och mandelpotatispuré

Ångad torskrygg serveras med dill-och citronsås
Sallad på inkokt fänkål och dill samt sparrisrisotto

Skinnhalstrad hälleflundra serveras med sås bouillabaisse, sockerärtor samt skaldjurspaella

Marulk på spett serveras med hummerbearnaise, grillad havskräfta, primörer samt örtbakad färskpotatis

KÖTT/KYCKLING
Biff Rydberg: Oxfilé, potatis och lök i tärningar serveras med didjoncreme och äggula

Oxfilé rossini
anklever, tryffel, haricots verts, pancetta och toppmurklor

Grillad lammfilé serveras med sås på vit balsamvinäger och schalottenlök rostade3 rotfrukter samt potatis och chèvrekaka

Schnitzel av kalvinnanlår
sockerärtor, kapris, citron och rödvinsky och bearnaise

Ekologisk majskyckling
sommarkantareller, svartrot, grön sparris, rostad potatis med pistagenötter


Grillad hängmörad entrecote
pommes frites, grillad grön sparris, ramlökssmör, rödvinssky och bearnaise

VEGAN/VEGETARIAN

Vegetarian: Friterad getost, betor, grillad sallad, honung och pumpavinägrett

Vegetarian: Pappardelle karljohanssvamp, tryffel, parmesan och persilja

Vegan: Friterade dumplings, vårrullar, nudelsallad och två sorters dipp

Vegan: Dhaal (linsgryta med papadum, basmatiris, tofu, chutney)

Thaigryta med röd curry, basmatiris, grönsaker och jordnötter


DESSERT
Créme brulée

Citronsorbet med maräng, pistage och röda vinbär

Rabarberkompott med yoghurtkräm, karamell och havre

Jordgubbar med brynt smörkola, mandel, grädde och glass

Chokladkolatarte med apelsinglass

Ananascarpaccio med granatäpple, kokoskräm och sorbet

Urval av ostar

Tryffel/ kaffegodis

© 1998 - 2018 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.