LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Minh Mat

Sushi

Lunchmeny

11:00 - 14:00

Pris Från 105:-

VECKA 33, 2017

Måndag
1) COM THIT NUONG - Grillad fläskkarré (svensk frigående gårdsgris) marinerad i citrongräs, röd sojabönspasta, fem kryddor och sesamolja. Serveras med stekt ägg (frigående höns), vårlök, pickles på mungböngroddar och gurka, ris och nuoc cham. Glutenfritt. 115
2) CHA CA LA VONG - Klassikern från Hanois gamla kvarter. Stekt hajmal (ASC-märkt vit fisk från Mekongdeltat) marinerad med galangal, gurkmeja, räkpasta och fermenterat ris. Serveras med risnudlar, snabbstekt dill, vårlök, rostade jordnötter, nuoc cham och vietnamesiskt ristunnbröd. Glutenfritt. 115
3) MIEN XAO HAT DIEU (vegan) - Stekta glasnudlar med jackfruit, ekotofu, cashewnötter, friterad lotusrot, skogsöronsvamp, bambuskott, mungböngroddar (eko) och gul lök. Serveras med sojasås (eller vegan nuoc cham för glutenfritt). 105

Tisdag
1) COM THIT BA CHI RIM - Karamelliserad fläsksida (svensk frigående gårdsgris) med fem kryddor, ostronsås, chili och citrongräs. Serveras med ris och vietnamesisk sallad på tomat, hjärtsallad, rödlök, stekt vårlök, koriander, thaibasilika, mynta med dressing av fisksås och pressad lime. Glutenfritt. 115
2) PHO XAO GA - Risnudlar slungade i vietnamesisk pesto med kycklinglårfilé (Ventlinge, Gotland), spetskål, stekt ägg (frigående höns), mungböngroddar, chili, rostad lök, stekt vårlök och cashewnötter. Glutenfritt. 115
3) BUN CHAY MIEN TAY (vegan) - Risnudlar med stekt ekotofu med citrongräs, vårlök, mungböngroddar (eko), friterad vårrulle, gurka, ananas, thaibasilika, koriander och vegan nuoc cham med kålrabbi. Glutenfritt. 105

Onsdag
1) CHA GIO MIEN TRON - Friterade vårrullar fyllda med fläsk (svensk frigående gårdsgris), vannameiräkor, ostronskivling (eko), skogsöronsvamp, taro, vattenkastanj och vårlök. Serveras med glasnudlar, omogen mango, mungböngroddar (eko), rödlök, vietnamesisk korianderpilört, koriander, thaibasilika, fisksås med ingefära (eko), rostad asiatisk schalottenlök och nuoc cham. Glutenfritt. 115
2) COM GA QUANG NAM - Riven kycklinglårfilé (Ventlinge, Gotland) med vietnamesisk korianderpilört, spetskål, stekt schalottenlök, rödlök, rostade jordnötter och rostad asiatisk schalottenlök. Ris kokt i kycklingbuljong och gurkmeja. Glutenfritt. 115
3) GOI CUON CHAY (vegan) - Sommarrullar med ekotofu, stekt jackfruit, hjärtsallad, mungböngroddar koriander, thaibasilika, mynta, mango och risnudlar. Serveras med fermenterad sojabönsås. Glutenfritt. 105

Torsdag
1) BANH XEO - Vietnamesiska crêpes på tapioka, vetemjöl och rismjöl, kokosnötsmjölk och gurkmeja med fyllning av fläsk (svensk frigående gårdsgris), kålrabbi, morötter, mungböngroddar (eko) och vårlök. Serveras med hjärtsallad, mynta, koriander, thaibasilika och nuoc cham. 115
2) GOI CUON TOM - Sommarrullar med räkor, stekt ägg (frigående höns), hjärtsallad, mungböngroddar, färska örter, mango, gurka och risnudlar. Serveras med nuoc cham. Glutenfritt. 115
3) BANH XEO CHAY (vegan) - Vietnamesiska crêpes på tapioka, vetemjöl och rismjöl, kokosnötsmjölk och gurkmeja med ekotofu, kålrabbi, morötter, mungböngroddar (eko) och vårlök. Serveras med hjärtsallad, mynta, koriander, thaibasilika samt sojasås med schalottenlök, chili och citrongräs. 105

Fredag
1) PHO GA - Nudelsoppa med risnudlar, kycklinglårfilé (Ventlinge, Gotland), mungböngroddar (eko), färska örter, limeblad i buljong på kycklingben med smak av citrongräs, ingefära (eko) och stjärnanis. Glutenfritt. 115
2) BUN THIT NUONG - Grillad fläskkarré (Svensk frigående gårdsgris), marinerad i röd sojabönspasta, citrongräs, fem kryddor och ostronsås. Friterad vårrulle, risnudlar, stekt vårlök, pickles av morot och daikon, koriander, thaibasilika, mynta, vietnamesisk perilla, isbergssallad, rostade jordnötter, rostad asiatisk schalottenlök och nuoc cham. Glutenfritt. 115
3) CHA GIO MIEN CHAY (vegan) - Friterade vårrullar i rispapper fyllda med ekotofu, taro, ostronskivling (eko), skogsöronsvamp och vattenkastanj. Serveras med glasnudlar, omogen mango, morötter, mungböngroddar (eko), rödlök, mynta, koriander, thaibasilika och rostad asiatisk schalottenlök samt sojasås spetsad med citrongräs, ingefära (eko) (eller vegan nuoc cham för glutenfritt). 105

Varje dag serverar vi en veganrätt. Till våra kötträtter använder vi bara kött från svenska gårdar.
PRIS fr: 105:-
Inkl. kaffe
Mat för avhämtning fr. 105:-
Stängt vardagar 14.00-17.00Söndagar stängt
Öppet: Mån-Fre 11:00-22:00 Lör 14:00-22:00

© 1998 - 2017 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.