LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Minh Mat

Sushi

A la Carte
Plockmat
1. BÁNH BÈO
Bánh bèo ingår i den så kallade Kejsarmaten som etablerades under
1800-talet. Bánh bèo och många andra rätter med ursprung hos
hovkockarna i den Förbjudna Purpur Staden i Hue har med tiden
demokratiserats till vanlig gatumat. Så nu kan vi vanliga dödliga äta som kejsare! Ångkokta risplättar med stekta vannameiräkor (ASCm ärkta), friterat fläsksvål, vårlök och nuoc cham. 35/styck
2. G?I B??I
Pomelosallad med vannameiräkor (ASC-märkta), pomelo, morötter,
rödlök, stekt schalottenlök, färska örter, rostade jordnötter och
rostad schalottenlök samt en pikant dressing baserad på fisksås.
Serveras med räkchips  125
3. G?I NGÓ SEN M?C
Lotussallad med bläckfisk, lotusstjälkar, morot, rödlök, färska örter
toppat med rostade jordnötter och rostad schalottenlök samt en
dressing baserad på ingefäraspetsad (eko) fisksås. Serveras med
räkchips  115
4. NEM RÁN (CH? GIÒ)
Krispiga friterade vårrullar fyllda med fläsk, räkor, skogsöronsvamp,
ostronskivling, vattenkastanj, vårlök och taro. Serveras med nuoc
cham och pickles på morötter och daikon. Tre rullar.  80
5. BÁNH CU?N TÔM
Sommarrullar med vannameiräkor (ASC-märkta), risnudlar, picklad
vårlök, gurka, färska grönsaker och örter och hemrörd vitlöksmayo
(ekoägg). Serveras med nuoc cham. Två rullar i sex munsbitar ... 95
6. BÁNH CU?N TH?T N??NG CHAO
Sommarrullar med grillat fläskkött (svensk frigående gårdsgris)
marinerat i röd sojabönspasta, citrongräs, honung, fem kryddor och
ostronsås; friterat rispapper, mango, hemrörd vitlöksmayo (ekoägg),
gurka, picklad vårlök, sallad och färska örter och. Serveras med
sojabönsås. Två rullar i sex munsbitar  95
7. BÁNH CU?N V?T
Sommarrullar med grillat ankbröst marinerad i Saigonkanel,
stjärnanis, ingefära (eko) och honung; färska grönsaker och örter,
mango, picklad vårlök och gurka. Serveras med hoisinsås. Två rullar
i sex munsbitar 95
8. PH? CU?N
Rullar av färsk ångad risnudeldeg fyllda med stekt oxinnanlår i
marinerad av citrongräs och sesamolja, koriander, asiatisk basilika,
gul lök och mungböngroddar (eko). Serveras med nuoc cham. Två
rullar i fyra bitar  105
9. V?T LÁ L?T
Grillade vildbetelbladsdolmar med anklår marinerad i apelsin,
ingefära (eko), citrongräs, fisksås, ostronsås, honung och lök.
Serveras med rostade jordnötter, pickles på morot och daikon och
hoisinsås. Fyra dolmar 95

HÄR PÅ MINH MAT BRYR VI OSS OM VAD DU ÄTER. VI ANVÄNDER SÅ LÅNGT VI KAN
EKOLOGISKA OCH NÄRPRODUCERADE GRÖNSAKER. FISK OCH SKALDJUR ÄR GRÖNLISTADE, KRAV-, MSC- ELLER ASC-MÄRKTA. VI
ANVÄNDER INGA MILJÖFÖRSTÖRANDE ODLADE TIGERRÄKOR. VÅRT FLÄSKKÖTT KOMMER FRÅN FRIGÅENDE SVENSKA GÅRDSGRISAR.
KYCKLING ÄR ANTINGEN KRAV-MÄRKT (BOSARP) ELLER FRÅN FRIGÅENDE FÅGLAR SOM FÖDS UPP ENLIGT EKOLOGISKA PRINCIPER MED
BRA FODER UTAN ANTIBIOTIKA (BJÄRE). ALLA VÅRA VINER ÄR EKOLOGISKT CERTIFIERADE.
VI ANVÄNDER INGEN MSG (NATRIUMGLUTAMAT). ISTÄLLET LÅTER VI FINA RÅVAROR I KOMBINATION MED VARSAM TILLAGNING BÄRA
SMAKERNA. MED EKOLOGISKA ÄGG FRÅN FRIGÅENDE HÖNS RÖR VI VÅR EGEN MAJONNÄS UTAN ONÖDIGA TILLSATSER. VÅRA BULJONGER
KOKAR VI FRÅN GRUNDEN MED OXSVANS OCH EKOLOGISKA KYCKLINGBEN.
MINH MAT ÄR DIN MAT!
Nem, Cu?n, G?i
PLOCKMAT
RÄTTER ATT DELA TILLSAMMANS, SOM FÖRRÄTT ELLER SIDORÄTT.
FLER PLOCKMATSRÄTTER FINNS I DEN VEGANSKA DELEN PÅ NÄSTA SIDA.
Gör som i Vietnam beställ ett gäng rätter och dela tillsammans!

PLOCKMAT ATT DELA TILLSAMMANS SOM FÖRRÄTT ELLER SIDORÄTT
10. NEM RÁN (CH? GIÒ) CHAY
Friterade vårrullar i frasigt rispapper fyllda med ekologisk tofu, taro, skogsöronsvamp, ostronskivling (eko), och vattenkastanj. Serveras med sojasås spetsad med ingefära (eko). Tre rullar. 80
11. BÁNH CU?N CHAY
Sommarrullar med yuba sticks, tofu (eko), mango, friterat rispapper, picklad vårlök och färska örter. Serveras med fermenterad sojabönsås. Två rullar i sex munsbitar  85
12. CH? LÁ L?T CHAY
Grillade vildbetelbladsdolmar med yuba, skogsöronsvamp, shiitake, ostronskivling (eko), taro, cayotes, vattenkastanj, och vårlök.
Serveras med rostade jordnötter, pickles av morot och daikon och tamarindsås. Fyra dolmar 95
13. BÁNH BÈO CHAY
Bánh bèo är ångkokta risplättar med topping. Rätten ingår i den så
kallade Kejsarmaten som växte fram under 1800-talet av den sista dynastin i Vietnam. Bánh bèo har, som många andra rätter med ursprung hos Nguyen-dynastins hovkockar i den Förbjudna Purpur
Staden i Hue, med tiden demokratiserats till vanlig gatumat. Så nu kan även vi vanliga dödliga äta som kejsare! Vår veganska variant
på bánh bèo är toppad med stekt shiitake, yuba, bread crumbs och vårlök. Serveras med husets kim chi-sås.  35/styck

VEGANSKA HUVUDRÄTTER
14. BÁNH H?I LÁ L?T CHAY
Grillade vildbetelbladsdolmar med yuba sticks, tofu (eko), shiitake, ostronskivling (eko), skogsöronsvamp, chayotes, vattenkastanj och taro. Serveras med grillad okra, vermicelli, rostad jordnötter, stekt
vårlök, sötsura pickles av morötter och daikon och husets kim chisås. 235
15. ??U PH? UM N?I ??T
Sötsur bräserad ekologisk tofu i lergryta med yuba, shiitake, kungsmussling, sojabönor, vattenkastanj, morötter toppat med rau ram och asiatisk basilika. Serveras med klibbigt ris ångkokt med
kokosnötsmjölk.  220
16. BÁNH XÈO CHAY
Vietnamesiska crêpes gjorda på vete- och rismjöl, gurkmeja och kokosnötsmjölk med fyllning av yuba sticks, tofu (eko), chayotes, vårlök och mungböngroddar (eko). 169
17. XÔI TR?NG R?M
Wok på kungsmussling, ostronskivling (eko), shiitake, yuba sticks
och vattenkastanj med friterade lotusrötter och rostad schalottenlök på en bädd av klibbigt ris ångkokt med kokosnötsmjölk. Friterade yubaknyten med tofu (eko), skogsöronsvamp, taro och vårlök. . 225
18. GÀ CHAY XÀO MI?N
Wok på yuba sticks, glasnudlar, skogsöronsvamp, shiitake, ekologiska mungböngroddar, sojabönor, rau ram, gul lök och rostad schalottenlök 190
19. RAU MU?NG XÀO CHAY
Snabbstekt morning glory (vattenspenat) med ekologisk tofu, lotusrötter och shiitake, kryddat med chili, hackad vitlök, sojasås och toppad med rostad scharlottenlök. Serveras med ris. ................ 195
Món chay
VEGAN
SUGEN PÅ EFTERRÄTT?
PROVA VÅR VEGANSKA ÅNGKOKTA
MUNGBÖNSKAKA MED KOKOSNÖTSSÅS!
INNEHÅLLER GLUTEN
Th?c ?n ???ng ph?
STREET FOOD
20. PH? BÒ
Ph? (uttalas fö-ö) är Vietnams nationalrätt. Till denna risnudelsoppa
använder vi en buljong som kokat i ca tio timmar - oxsvans, kycklingben (eko), hönsben, ingefära (eko), stjärnanis, cassia, nejlika och lime. Inga smakförstärkare, bara äkta råvaror. Förutom risnudlar består soppan av skivad oxfilé, mungböngroddar (eko),
vårlök och chili. Serveras på vietnamesiskt vis med lime, färska örter, hoisinsås och Srirachasås på sidan om så att man kan krydda sin soppa efter tycke och smak  169
21. PH? GÀ
Soppa med risnudlar och ekologisk kyckling (Bosarp),
mungböngroddar (eko), vårlök och chili i buljong på kycklingben från Bosarp (eko) med smak av citrongräs och ingefära (eko). Serveras på vietnamesiskt vis med lime, färska örter, hoisinsås och Sriracha
chilisås på sidan om så att man själv kan krydda sin soppa efter tycke och smak. 169
22. GÀ N??NG LÁ CHANH
Majskycklinglårfilé från Bjäre grillad i limeblad och citrongräs.
Serveras med risnudlar, stekt vårlök, krispiga sötsura pickles av morötter och daikon, färska örter, rostad schalottenlök och rostade jordnötter. 195
23. V?T LÁ L?T
Grillade vildbetelbladsdolmar med anklår som marinerats i apelsin, ingefära (eko), citrongräs, fisksås, ostronsås, honung och lök.
Serveras med grillad okra, vermicelli, sötsura pickles av morötter och daikon, rostade jordnötter, stekt vårlök och nuoc cham. ...... 249
24. BÁNH XÈO
Krispiga vietnamesiska crêpes gjorda på vetemjöl och rismjöl, kokosnötsmjölk och gurkmeja. Vi fyller dem med fläsk (svensk frigående gårdsgris), vannameiräkor (ASC-märkta), chayotes,
vårlök och mungböngroddar (eko). Serveras med nuoc cham. .. 179
25. BÚN TH?T BÒ N??NG
Grillad entrecote med vermicelli, friterade vårrullar, krispiga sötsura pickles av morötter och daikon, stekt vårlök, rostade jordnötter och färska örter. Serveras med nuoc cham  220
26. C?M TH?T N??NG
Vår variant av en klassisk vietnamesisk husmansrätt – ris med grillad fläskkarré (svensk frigående gårdsgris) marinerad i röd sojabönspasta, honung, citrongräs, fem kryddor och ostronsås.
Serveras med stekt ägg (eko), sötsura picklade morötter och daikon, stekt vårlök, kim chi och en vietnamesisk bordssallad. ............... 195
Ph?, Bún, Mi?n, Mì
NUDLAR
27. MI?N GÀ
Glasnudlar med riven ekologisk kyckling från Bosarp, vårlök, mungböngroddar (eko), rau ram (vietnamesisk korianderpilört), asiatisk basilika, koriander och en ingefäraspetsad fisksås.
Kycklingbuljong serveras vid sidan om.  170
28. PH? TR?N V?T
Risnudelsallad med grillat ankbröst marinerad i stjärnanis, ingefära och honung, grön mango, färska örter, rostade sesamfrön, rostad schalottenlök och en dressing baserad på jästa sojabönor. ....... 220
29. CH? CÁ LÃ V?NG
En av tio rätter man måste ha smakat innan man dör, enligt vietnameserna. Gatan i Hanoi där restaurangen som uppfann rätten ligger har döpts om till Ch? Cá. Stekt hajmal (ASC-märkt vit fisk från Mekongdeltat) i marinad av galangal, gurkmeja och räkpasta
tillsammans med risnudlar, snabbstekt dill, rostade jordnötter, vårlök, nuoc cham och vietnamesiskt ristunnbröd. 195
30. MÌ HOÀNH THÁNH
Små lätta moln - wontons (hoành thánh på vietnamesiska) betyder
ursprungligen “svälja moln”. Det är små lätta dumplings fyllda med fläsk. Här simmar dom i en kycklingbuljong tillsammans med äggnudlar, bräserat fläsk (svensk frigående gårdsgris) som marinerats i röd sojabönpasta, honung, citrongräs. ostronsås och fem kryddor; färska örter, färsk svamp, vårlök och mungböngroddar
(eko)  185
INNEHÅLLER GLUTEN
Trên B?n ?? ?ông D??ng
À LA CARTE INDOCHINE
31. ?C V?T CHIÊN S?T CAM
Ankbröst marinad i Saigonkanel, stjärnanis, ingefära och honung.
Serveras med apelsinsås, en sparrissallad och klibbigt ris som ångkokats med kokosnötsmjölk. 245
32. BÒ LÚC L?C
Vietnamesisk “shaking beef” - smörstekt tärnad oxfilé med sesamolja, ostronsås, rödlök och sesamfrön på en bädd av bok choy. Serveras med ris och en dipsås på lime, svartpeppar och flingsalt  235
33. ?CH CHIÊN B? T?I
Smörstekta grodlår på vietnamesiskt vis med vitlök, citrongräs och chili på en bädd av bok choy. Serveras med ris 245
Món s?i s?n
HAVETS FRUKTER
34. TÔM CHIÊN C?M
Friterade vildfångade jätteräkor med panering av grönt ris. Serveras med tamarindsås och en glasnudelsallad med mango, morötter, färska örter och pikant dressing baserad på fisksås  245
35. M?C N??NG G?NG
Grillad bläckfisk med honung, ingefära (eko), chili och ostronsås.
Serveras en glasnudelsallad med mango, morötter och färska örter samt nuoc cham spetsad med ingefära (eko) 215
Món ph?
TILLBEHÖR
JASMINRIS. 30
XÔI, klibbigt ris ångkokat med kokosnötsmjölk. 40
KIM CHI, husets veganska 45
RAU MU?NG XÀO T?I, snabbstekt morning glory
(vattenspenat) med vitlök. 125
XÀ LÁCH TR?N. vietnamesisk bordssallad med isbergssallad, tomat, gurka, rödlök och risvinägerdressing.  45
BÁNH PH?NG TÔM, räkchips. 25
BÁNH TRÁNG MÈ, vietnamesiskt ristunnbröd med
sesamfrön. 35
Tráng mi?ng

DESSERT
36. CH? GIÒ CHU?I
Friterad bananvårrulle (eko) med ekologisk vaniljglass och agavesirap (eko) och rostade jordnötter. 85
37. BÁNH FLAN CÀ PHÊ CHANH
Vietnamesisk crème caramel smaksatt på vårt vis smaksatt med vietnamesiskt kaffe och lime. Toppat med passionsfrukt  85
38. BÁNH DA L?N
Bánh da lon betyder bokstavligen ”grisskinnskaka”, vilket refererar
till att konsistensen påminner om gelatin. Trots namnet är kakan helt vegansk. Grunden består av tapioka- och rismjöl samt kokosnötsmjölk. Kakan ångkokas i lager med olika smak och färg (gult – mungbönor, lila – sötpotatis, grönt – pandanblad). Serveras
med en sås av kokosnötsmjölk och sesamfrön. Veganskt, glutenfritt, laktosfritt och, hoppas vi du också tycker, gott! 75
39. KEM VANI V?I ALOE VERA
Ekologisk vaniljglass med aloe vera och rostade ekologiska kokosflingor. 75

© 1998 - 2017 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.