LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Vietnam Garden

A la Carte
Förrätt 59:-
1. BAP XAO TOM KHO Husets special
Wokade majs med vietnamesiska torkade räkor. Med rostade lök, vitlök, salladslök,
Srichacha och nuoc mam (fisksås).
2. SUP MANG GA
En enkel och god kycklingsoppa med majs, shiitake svamp och ägg.
3. CANH CHUA TOM
Syrlig soppa med scampi, bac ha (taro stjälkar), ananas, tomat, böngroddar och vietnamesiskt kryddblad.
4. SUP HOANH THANH
”Wonton” (hoanh thanh på vietnamesiska) soppa med fläskfärs,tandoori fläskfilé,
böngroddar, koriander, kinesiska gräslök, vårlök och sesamolja. Serveras med sojasås, risvinäger och Srichacha.
5. GOI XOAI
Omogen mangosalad med oxfilé, mango, sallad, sesamfrö, salladslök, galangrot, citrongräs, jordnötter och rostade lök.
6. GOI GA
En smaklig vietnamesisk salad med kyckling, morot, kål, lök, galangrot, rostad lök och jordnötter.
7. NEM RAN/ CHA GIO – traditionellt rätt
Friterade vårrullar, med rispapper, fläskfärs, räkor, skogsöronsvamp, lök, och vattenkastanjer. Serveras med nuoc mam (fisksås) och Hoisinsås (med färska,
rostade jordnötter i).
8. NEM CUON GA/GOI CUON GA
Sommarrullar, med rispapper, kycklingfilé, risnudlar, mynta, kinesisk vårlök, isbergssallad och gurka. Serveras med nuoc mam (fisksås) och Hoisinsås (med färska, rostade jordnötter i).
9. NEM CUON TOM/GOI CUON TOM
Sommarrullar, med rispapper, räkor, risnudlar, mynta, kinesisk vårlök, isbergssallad
och gurka. Serveras med nuoc mam (fisksås) och Hoisinsås (med färska, rostade
jordnötter i).
10. BANH CUON/BANH UOT – traditionellt rätt
Vietnamesiska ångkokta dumplings. Med räkor, fläsk och skogsöronsvamp. Serveras med ”cha lua” (fläskkorv), böngroddar, sötbasilika, och nuoc mam (fisksås).
11.CANH GA RAN
Friterade kycklingvingar. Marinerade med citrongräs och vitlök. Serveras med tamarindsås.

Nudelrätter
21. PHO GA – nationalrätt 139 :
Vietnams nationalrätt. nudelsoppa med kycklingfilé. Serveras med salladslök, böngroddar och söt basilika, samt Hoisinsås.
22. PHO BO – nationalrätt 139 :
Vietnams nationalrätt, nudelsoppa med oxfilé. Serveras med salladslök, böngroddar och söt basilika, samt Hoisinsås.
23. CANH CHUA GA 139 :
Syrlig kycklingsoppa med kycklingfilé, surkål, tomat, ananas, böngroddar, bac ha (taro stjälkar), och tamarind blad.
24. CANH CHUA HAI SAN 139 :
Syrlig kycklingsoppa med scampi, laxfilé, bläckfisk, samt surkål, tomat, ananas, böngroddar, och bac ha (taro stjälkar).
25. MIEN GA 139 :
En enkel och fräsch kyckling nudelsoppa, med glasnudlar, kyckling, koriander, schalottenlök och böngroddar.
26. PHO XAO TOM/GA 139 :
Wokade phonudlar
med antingen kyckling eller scampi, med vårlök, böngroddar, gul lök, och morötter.
27. MI XAO BO 149 :
Wokade
ägg nudlar med oxfilé, gul lök, blomkål, morötter, och salladslök.
28. MIEN XAO TOM 139 :
Wokade glasnudlar med räkor, pak choi, morötter, svamp och gräslök.
29. BUN THIT NUONG (Heo) 139:
husets special
Risnudlar med grillad fläskfilé marinerad med citrongräs, lök, vitlök. Serveras med nuoc mam och sallad.
30. BUN THIT NUONG (Bo) 159:
husets special
Risnudlar med grillad entrecoté marinerad med citrongräs, lök, vitlök. Serveras med nuoc mam och sallad.
31. BUN BO NAM BO 189:
Oxfilé wok med lök, citrongräs, och böngroddar. Serveras med nuoc mam.

Stekt Ris
37. COM CHIEN GA 139:
Stekt ris med kycklingfilé, ägg, morötter och gröna bönor.
38. COM CHIEN HAI SAN 139:
Stekt ris med skaldjur (scampi, bläckfisk, och blåmusslor) och ägg samt morötter, chili, och
galangrot.
39. COM CHIEN TOM 139:
Stekt ris med scampi, ägg, morötter, chili och salladslök.
40. COM CHIEN HAT SEN 139:
Stekt ris med lotus frön, tandoori fläskfilé, ägg, morötter, och gröna bönor.

Oxfilé
50. BO XAO MANG TAY 149:
Wok med sparris, ingefära, gul lök, och salladslök.
51. BO XAO BONG CAI XANH 149:
Wok med broccoli, champinjoner, gul lök, och salladslök.
52. BO XAO CAI THIA 149:
Wok med pak choi, vitlök, och salladslök.
53. BO XAO RAU MUONG 149:
Wok med vattenspenat, vitlök, peppar, och salladslök.
54. BO XAO LAN 149:
Wok med gul lök, curry, gurkmeja, citrongräs, vietnamesiskt kryddblad, färska rostade jordnötter och kokosmjölk.

Kyckling/Anka
60. GA XAO HAT DIEU 139:
Kyckling wok med cashewnötter, morötter, champinjoner, broccoli, och vitlök.
61. GA XAO BONG CAI XANH 139:
Kyckling wok med broccoli, gul lök, vitlök och peppar.
62. GA XAO LAN 139:
Wok med gul lök, curry, gurkmeja, citrongräs, vietnamesiskt kryddblad, färska rostade jordnötter och kokosmjölk.
63. GA CHIEN CHUA NGOT 139:
Friterad kycklinglår med tamarind sås, paprika, gul lök, vitlök och peppar.
64. VIT CHIEN DAC BIET 149:
Grillad ankfilé med ingefärasås, cai thia (pak choi), paprika, och gul lök.

Fisk/Skaldjur
70. TOM RANG MUOI 159:
Friterade tigerräkor. Serveras med paprika, lök, vitlök och chili sötsursås.
71. TOM XAO RAU 159:
Scampi wok med broccoli, morötter, champinjoner, sparris, och vitlök.
72. RAU XAO HAI SAN 159:
Wokad scampi, bläckfisk, blåmusslor samt broccoli, champinjoner, ingefära, gul lök, och vitlök.
73. CA HOI NUONG SOT CHUA NGOT 169:
Grillad lax. Serveras med chili sötsur sås, lök, ingefära, paprika, och salladslök.
74. CA CHIEN SOT CA 189:
Härligt krispit stekt fisk (en hel seabream) med husets speciella tomat sötsursås.

Vegetariskt
83. MIENG XAO DAU HU 129:
Wokade glasnudlar med tofu, böngroddar, champinjon, sparris och morot.
84. RAU MUONG XAO TOI 129:
Wokade vattenspenat med vitlök.
85. RAU XAO THAP CAM 129:
Wokade grönsaker, så som broccoli, morot, sparris, pak choy och champinjon.
86. MI XAO GION CHAY 129:
Krispiga nudlar med grönsaker, så som broccoli, pak choy, shiitake svamp, och morot.
87. DAU HU XAO CAI CHUA 129:
Wokade tofu med sur inlagd kinesiskt grön senap (grönsak), och böngroddar.
88. CANH CHUA CHAY 129:
Syrlig soppa med tofu, ananas, tomat, böngroddar, och vattenspenat. Risnudlar ingår.
89. BUN DAU HU CHAY 129:
Friterad tofu med risnudlar, färska böngroddar, isbergsallad och gräslök. Äts med sojasås.
90. DAU HU SOT CA 129:
Tofu lagad i husets speciella tomat sötsursås.
91. NEM CUON DAU 129:
Klassiska vietnamesiska sommarrullar. En fyllning på tofu, risnudlar, mynta, kinesiska vårlök, isbergssallad och gurka som rullas ihop i rispapper.
92. SO SO XAO TOI
Fräsch gurkväxt, Kayote, som är wokad med vitlök, schalottenlök och gräslök

© 1998 - 2017 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.