LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Restaurang Cypern AB

Svenskt, Grekiskt

A la carte
FÖRRÄTTER
Skordopsomo - 29 kr
Vitlöksbröd på en ruccolabädd

Elies - 39 kr
Stora marinerade delikatessoliver från Kalamata

Tzatziki - 50 kr
Den oumbärliga grekiska yoghurt-dippen gjord på riven gurka, olja, vinäger och vitlök såklart

Taramas - 53 kr
Fiskromsdipp som mixas med bröd, potatis, lök, olivolja och citron

Melitzanosalata - 58 kr
Auberginedipp smaksatt med fårost, lök, paprika och vitlök

Kopanisti - 59 kr
En populär fåroströra med sting tack vare chili som blandas med yoghurt

Kria Pikilia - 149 kr
En blandning av våra förrätter + Pita. Tzatziki, taramosallad, melitzanosalata, kopanisti, dolmar och en liten grekisk sallad. Rekommenderas för två personer

Grillad Haloumi - 77 kr
Cyperns ”egna” ost som serveras med tomat, ruccola och citron

Kefalograviera Saganaki - 79 kr
Stekt lagrad grekisk grevéost toppas med honung från Kreta och citron

Loukaniko horiatiko - 89 kr
Retsina flamberad grekisk buffalokorv serveras på keramikplatta

Feta psiti - 74 kr
Fetaost med örter, tomat, lök och paprika serveras på keramikplatta

Gigandes - 71 kr
Grekiska bönor serveras varmt med hackad röd lök, persilja, paprika och riven fetaost¨



MEZE!
För minst två personer, serveras i små skålar
Prova gärna vår goda Meze som är en blandning av varma och kalla aptitretare.
Välj mellan fisk, kött eller mixed (full) meze.


Köttmeze 249 kr/pp
Grekisk sallad, tzatziki, haloumi, dolmades, bönor, vitlöksbröd,
fläskfilé på spett, lammracks, bifteki, kycklingfilé

Fiskmeze 249 kr/pp
Grekisk sallad, tzatziki, haloumi, tarama, vitlöksbröd,
scampi, svärdfisk på spett, musslor och laxfilé

Fullmeze (serveras för hela sällskapet) 369 kr/pp
16 olika smårätter som består av kött, fisk, sallad och dippar och för den som orkar baklava med glass

FILETA
Brizola Galaktos - 212 kr
Grillad kalventrecote som serveras med 3 olika dippar, vitlöksrostade grönsaker och en fetaostfylld gratinerad tomat

Bonfire Cypern - 239 kr
Grillad oxfilé med gräddstuvade grönsaker, rödvinsås och haloumi

Arni fileto skordo - 229 kr
Vitlöksmarinerad lammfilé på grönsaksbädd med manouriost och chilismör



PSARIA - FISKRÄTTER
Xifias - 179 kr

Grillad svärdfisk med purjolöksris toppas av ruccola, citronvinägrett och rödbetsdressing

Solomos à la Cypern - 182 kr
Tomat och fetaostgratinerad laxfilé, serveras med grekisk potatissallad, friterad spenat och rödbetskräm

Souvlaki thalasino - 191 kr
En smarrig blandning av svärdfisk, scampi och lax på spett serveras med sallad och tarama

Ayia Napa - 209kr
Ouzoflamberad scampi med grädde och hummerfond toppad med ruccola & riven fetaost
För minst två personer, serveras i små skålar



GREK/CYPRIOTISK RÄTTER
Moussaka - 154 kr
Den klassiska gratängen med aubergine,
nötfärs och potatis under ett täcke av bechamelkräm

Bifteki - 172 kr
Nötfärsbiff med grillad tomat och manouriost
serveras med rostade grönsaker, rödvinssås, tzatziki

Souvlaki Kotopoulo - 172 kr
Grillad kycklingfilé på spett marinerad med timjan, senap, vitlök och citron.
Serveras med varma grönsaker och fetaoströra

Souvlaki Hirino - 174 kr
Grillad fläskfilé på spett serveras med en mini, grekisk sallad, pitabröd och tzatziki

Souvlaki Mix - 198 kr
En blandning av oxfilé, fläskfilé, lamm på spett med
rostade grönsaker, tzatziki och rödvinssky

Paidakia - 225 kr
Stenkolsgrillade lammracks med 2 olika smör (vitlökssmör och chilismör) serveras med varma grönsaker och tzatziki



SALLADER
Grekisk bondsallad - 104 kr
Romansallad, frisésallad, ruccola, tomat, gurka, paprika, rödlök, fetaost, Kalamataoliver serveras med frasigt vitlöksbröd

Halloumisallad - 129 kr
Köksmästarens egna mix av säsongprimörer med haloumi, cocktail tomater, rödlök, honungsmelon, krutonger, rostade pinjenötter och mangodressing

Kycklingsallad - 159 kr
Säsongprimörer med cocktailtomater, paprika, rödlök, senapsmarinerad kycklingfilé, fetaoströra, pitabröd och basilikadressing



VEGETARISKA
Crêpes - 149 kr
Haloumi och grönsaksfyllda crêpes med grekisk sallad och tzatziki

Mpifteki laxanikon - 156 kr
Grönsaksbiff serveras med varma grönsaker, riven fetaost, tzatziki och vitlöksbröd



EPIDORPIA – EFTERRÄTTER
Baklava - 65 kr

Ack denna goda oemotståndliga och klassiska efterrätt gjord
på filodeg, sirap och valnötter, serveras med vaniljglass

Kockens favorit - 79 kr
En liten och söt i smaken crêpes fylld med nutella och banan, serveras med vaniljglass. Precis som hemma hos kocken!

Ekmek - 76 kr
Filodegsrån på bädd av vanilj och gräddtopping med rivna valnötter

Chokladsufflé - 76 kr
En fluffig sufflé med choklad, serveras med grädde och vaniljglass

Jiaourti Me Meli - 67 kr
En populär grekisk efterrätt gjord på silad yoghurt, honung och valnötter, serveras med färska frukter. Nyttigt, uppfriskande och så gott!

Sorbet - 58 kr
En frisk sorbet gjord på säsongens frukter

© 1998 - 2017 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.