LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Restaurang Cypern AB

Svenskt, Grekiskt

A la carte
Att börja med
Skordopsomo
Vitlöksbröd toppas med fetaost
34 kr

Tzatziki
Grekisk yoghurtdipp med riven gurka, olivolja, vinäger och vitlök såklart!
55 kr

Melitzanosalata
Auberginedipp med paprika , lök, fetaost och vitlök
68 kr

Kopanisti
Fåroströra med sting, gjord av fetaost, chili och yoghurt
68 kr

Taramas
Fiskromsdipp som mixas med bröd, lök, olivolja och citron
68 kr

Kria pikilia
Stekt pitabröd, tzatziki, taramas, melitzanosalata, kopanisti, liten grekisk sallad, oliver
149 kr

Förrätter
plevrotous
Toast med parmesandoftande
ostronskivling, fetaost toppad med
hackade russin och timjan.
92 kr

Kolokitho chips
Spröda chips med yoghurtröra av
dill och citrus.
78 kr

loukaniko
Retsinaflamberad grekisk bondkorv
med mustig tomatsås, hackad paprika
och smulad fetaost.
89 kr

kefalograviera
Pistagepanerad grekisk grevéost med
granatäpple och aprikosmarmelad.
89 kr

garides
Grillad scampi lindad i bacon med
doft av lime och vitlök. Toppad med
riven fetaost och granatäpple.
129 kr

halloumi
Grillad halloumi serverad på en bädd
av ruccola och grillad tomat.
Toppad med granatäpplecreme och
sesamfrö.
85 kr

feta
Filodeginbakad friterad fetaost med
grekisk ekologisk honung och sesamfrö.
89 kr

Sallader
Horiatiki salata
Salladsblad, tomat, gurka, rödlök, paprika, oliver och grekisk fetaost.
109 kr

Cyperns fancysallad
Pistagepanerade färskostbollar med säsongens primörer, körsbärstomater,
paprika och granatäpple.
Toppad med bacon, krossat dakosbröd och granatäppledressing.
129 kr

Kotopoulo ke Halloumisalata
Grillad kyckling och halloumi med säsongens primörer, honungsmelon, hyvlad gurka,
körsbärstomater, gräslök och rostade pinjenötter. Toppad med limedressing.
159 kr

Meze
kREATO meze - KÖTT MEZE (minst 2 pers)
Förrätt: Grekisk bondsallad, tzatziki, fetaoströra, grillad halloumi, kefalograviera och vitlöksbröd.
Varmrätt: Marinerad kycklingsfilé, lammrack, nöttfärsbiff med riven halloumi
gravieraost fylld fläskfile med örtsmör.
289 kr / person

psaro meze - FISK MEZE (minst 2 pers)
Förrätt: Grekisk bondsallad, tzatziki, taramas, grillad halloumi, kefalograviera och vitlöksbröd.
Varmrätt: vitt vin flamberade skaldjur med tomat färska örter och smulad fetaost, grillad lax -och
svärdfiskspett.
289 kr / person

horto meze - VEGETARISK MEZE (minst 2 pers)
Förrätt: Grekisk bondsallad, tzatziki, aubergineröra, grillad halloumi, kefalograviera och vitlöksbröd.
Varmrätt: Zuccinichips, fetaostbiffar, grillad ostronskivling och rostade grönsaker.
289 kr / person

Varmrätter
souvlaki hirino
Grillad fläskfile på spett, stekt pitabröd,
karamelliserad lök, skummad fetaost,
serveras med pommes frites.
184 kr

Kotopoulo Souvlaki
Senap och chilimarinerat kycklingspett
med fetaostsallad och spicy yoghurtdipp.
Toppas med granatäpple och riven halloumis.
184 kr

Mix Souvlaki
Mixat grillspett med baconlindad oxfile,
saganakifylld fläskfilé och lammracks.
Serveras med rödvinssås,
rostade grönsaker och tzatziki.
229 kr

Bifteki
Grillad nötfärsbiff med tomat,
karamelliserad lök och riven fetaost.
Serveras med pommes frites och tzatziki.
182 kr

Brizola
Grillad entrecote med medelhavsgrönsaker,
tryffelbearnaise och örtsmör med fetaost.
269 kr

Mosxari
Oxfilémedaljong - pepparrullad och
grillad med metaxasås.
Serveras med örtsmör, timjanrostade
champinjoner och hackad bacon.
269 kr

Paidakia
Grillade lammracks med ört -och chilismör.
Serveras med tomat -och löksallad
smaksatt med citrus och tzatziki.
239 kr

Mousaka
Den klassiska gratängen med aubergin,
nöttfärs och potatis under
ett täcke av bechamelkräm.
168 kr

Fiskrätter
Xifias
Ört -och vitlöksdoftande svärdfiskkottlett
med rostade körsbärstomater,
ladolemono serveras med saffransris.
192 kr

Solomos
Bakad lax fylld med fetaost, räkor och tomat.
Serveras med grekisk inspirerad svart quinoasallad och en spicy yoghurtdipp.
197 kr

Garides kritharaki agia napa
Krämig risonipasta med ouzoflamberad scampi,
körsbärstomater, hummersås och riven fetaost.
239 kr

Vegetariska rätter
Laxaniko biffteki
Fetaostbiffar med mustig tomatsås.
Serveras med tomat -och löksallad, tzatziki,
pitabröd, friterad sötpotatis och
hackade russin.
189 kr

Kritharaki plevrotous
Krämig risonipasta med ostronskivling, vitt vin,
grädde och körsbärstomater. Serveras med riven saganakiost,
ruccola och karamelliserade valnötter.
189 kr

Desserter
sufflé sokolata
Chokladsufflé med vaniljglass,
vit chokladsås, grädde och
färska jordgubbar..
79 kr

Mastixa
En härligt doftande vaniljcreme
med färska jordgubbar
på en bädd av filodeg,
toppad med krossad pistage.
77 kr

Baklava
Den oemotståndliga klassiska desserten
gjord på filodeg, sirap och valnötter.
Serveras med vaniljglass..
69 kr

Sorbe
En frisk sorbet gjord på säsongens frukter.
Serveras med karamelliserad banan.
62 kr

Crepa
Fylld crepe med nutella och banan.
Serveras med glassoch grädde,
toppad med biscuit.
79 kr

Creme brulee
Med färska bär.
69 kr

Dessertost Geremezi
En krämig grekisk fårost
karamelliserad med valnötter,
torkade fikon och grekisk
aprikosmarmelad.
89 kr

© 1998 - 2018 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.