LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Deli di Luca

Svenskt, Italienskt

A la carte
FÖRRÄTT
Caprese classica 115
Buffelmozzarella med plommontomater, basilika och
toscansk jungfruolivolja.

Bruschetta alla burrata 135
Krämig färskost från Puglia på grillat lantbröd med tomatmarmelad,
syrlig silverlök och torkade leccinooliver.

Asparagi alla griglia 125
Grillad sparris med rostade hasselnötter, Grana Padano DOP,
Zetas citronolja och ruccola

Arancini alla siciliana 145
Friterade risbollar på hummer, torsk och Fontina DOP.
Serveras med ramslöksaioli och citron.

Tartare di manzo 155
Tomatgravad oxtartar med 24 månaders Parmigiano Reggiano,
rökt aubergine óch tryffelpotatischips.


CHARK OCH OSTBRICKOR
Tagliere di salumi 135/225
Charkbricka med olika italienska charkuterier. 1 pers / 2pers

Tagliere du formaggi 135/225
Ostbricka med våra utvalda favoriter. 1 pers / 2pers


Tagliere misto 135/225
En blandad chark– och ostbricka. 1 pers / 2pers


PRIMI
Risotto con asparagi 130/175
Sparrisrisotto på carnaroliris med vårlöksviniagrette och
saltrostade pinjenötter

Risotto ai frutti di mare 165/215
Skaldjursrisotto på scampi, musslor och bläckfisk. Serveras
med råstekt fänkål och rökt regnbågsrom.

Risotti ai frutti du mare 165/215
Skaldjursrisotto på scampi, musslor och bläckfisk. Serveras
med råstekt fänkål och rökt regnbågsrom

Linguine alle vongole 145/195
Tunna bandspaghetti med venusmusslor, chili, vitlök, schalottenlök,
vitt vin, persilja.

Fettucine al vitello 145/195
Bandpasta med strimlad kalv, tryffel, spenat, kalvfond, mascarpone,
Parmigiano Reggiano.

Mezze maniche al ragu di guanciale 135/185
Zetas Mezze Maniche pasta med 12h rödvinsbakad oxkind,
San Marzano tomater, friterad salvia och grovriven Grana
Padano DOP

SECONDI
Halibut alla mediterrranea 235
Halstrad hälleflundra med frasig kapris, leccinooliver,
gulbeta, ramslöksolja,lätt soltorkade körsbärstomater och
potatiskräm.

Polletto ai sapori d'estate 215
Hel gårdskyckling bakad med salvia, timjan, och vitlök.
Serveras med sardellrostad potatis, kräm på
Grana Padano DOP, semibakade datterinitomater och en
liten caesarsallad

Bistecca in salsa di spugnole 255
250g hängmörad biff med murklorsky, grön sparris och
ramslöksdressad amadinpotatis.


CONTORNI/TILLBEHÖR
Insalata di rucvcola e pomondori 45
Ruccolasallad med tomater smaksatt med balsamvinäger,
olivolja och parmesan

DESSERT
Torta della nonna 75
Mandeltårta med citroncrème och pistageglass.

Tiramisu 80
Vår egna klassiska efterrätt gjord med Saviardikex, kaffe, mascarpone
och ägg

Pannacotta 85
Vanilj– och citronpannacottaq med vit choklad och jordgubbssorbet

Tarte al limone
Smördegpaj med citronkräm och italiensk maräng och färska
bär.

Affogato 50
Vaniljglass dränkt i en dubbel espresso.

Gelato/sorbetto 35/ kula
En kula glass eller sorbet.

Trio de luca 115
Mörk chokladtryffel, espresso och 3 cl grappa Nota Teroldego

Chokladtryffel 30
Mörk chokladtryffel.

© 1998 - 2018 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.