LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Creperie & Logi

Franskt

A la Carte
Det är lätt att ta sig till Crêperie & logi från Stockholms nya knutpunkt Odenplan som är navet för lokaltrafiken i Vasastan.Här finns entré till tunnelbana, pendeltågsstation samt flertalet bussar.Namnet Surbrunnsgatan kommer från att det fanns en så kallad sur brunn här, alltså vatten med kolsyra och hög järnhalt. Alltså bubbelvatten direkt ur brunnen! På 1600-talet trodde man att vattnet var särskilt hälsosamt och kunde bota allehanda krämpor.Längs med Surbrunnsgatan finns idag ett fantastiskt fint utbud av shopping, spännande restaurangkoncept och caféer som passar en kräsen gourmet.Crêperiet i Vasastan är vår tredje restaurang och det kommer att bli fler…


Crêpes och galetter kommer ursprungligen från Bretagne i Frankrike – där följer de traditionen. Crêpes görs på vanligt vetemjöl, galetter görs på bovetemjöl. Galetterna är matiga och fylls med ost, kött, fågel eller skaldjur. Crêpes är mer som vanliga pannkakor och serveras som efterrätt med bär, glass och grädde. Vi har tagit koncepten vidare och känner oss fria att göra vad vi vill med smaker från hela världen och förstås lokalt, från Gotland och sen 2015 också Jämtland.

Vi åkte till Normandie och Bretagne 2013 och hoppades få massor av inspiration, men insåg att vi tagit detta med galetter längre. Det som vi plockade med oss hem var att flambera crêpes. I Frankrike har de mer gräddiga såser och mycket smör på galetterna. Våra galetter är frasigare, har inte så mycket smör och vi använder nästan alltid en grundost.

I början var vi lite nervösa när det kom hit fransmän, men det har visat sig att de verkligen gillar våra crêpes och galetter. Till vår förvåning har de sagt: Det här är mycket bättre än hemma! En kille från Bretagne skickade till och med hit en flagga!

Här i Sverige är det fortfarande ovant att äta galetter och att dricka torr cider. Många gäster kommer hit och är lite skeptiska, men sen blir de glatt överraskade när det var så gott och mättande. Det är särskilt roligt med gäster som återkommer.

Vi gillar verkligen människor och vill att alla ska känna sig välkomna till oss. Därför försöker vi ha en meny som prismässigt går från galetter för under hundralappen upp till lyxigare alternativ med olika skaldjursröror.

© 1998 - 2019 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.