LOGGA IN SOM KRÖGARE

< TILLBAKA

Restaurang Thai Isaan

Thailändskt

A la Carte
FÖRRÄTTER
Thailändska soppor utgör en viktig del av den thailändska matkulturen. Oftast är de kryddstarka.
TOMYAM
Thailands mest populära soppa, är en intensivt kryddad soppa. Kafirlimeblad, citrongräs, galangal, citronsaft, fisksås, koriander och kryddblandning används i Tomyam.
TOM KHA
Är en galangansoppa med kokosmjölk.
1 Tomyam   Goong    65:-
Scampisoppa med citrongräs, galangal och chiliolja.
2 Tomyam  Gai       60:-
Kycklingsoppa med citrongräs, galangal och chiliolja.
3 Tomkha Gai    60:-
Kycklingsoppa med kokosmjölk, citrongräs, galangal och chili.
4 Porpia Todd    60:-
Friterad vegetariska vårrullar. Serveras med sötchilisås
5 Kanom Jeab    60:-
Ångkokta soi mai (dim sum). Kinesiska degknyten med fläskfärs
6 Satay Gai     60:-
Grillad marinerad kycklingspett. Serveras med jordnötsås.
7 Satay Goong    65:-
Grillad marinerad scampispett. Serveras med jordnötsås.
8 Goong Chubpaengtodd    65:-
Friterad scampi. Serveras med sötchilisås.
9 Toddmann Pla Grai   65:-
Fiskkroketter ‘Grai’ fiskfärs med rödcurry,gröna bönor och kafirlimeblad. Serveras med gurksallad och malda jordnötter.

CURRYRÄTTER
GAENG
Är en traditionell curryrätt, med olika sorters currykryddblandningar. Kokosmjölken används alltid i alla curryrätterna. De flesta curryrätter toppas med kafirlimeblad och sötbasilikablad.
10 Gaeng Massaman    125:-
Kycklingfilé  eller Biff gryta i massamancurry med kokosmjölk, potatis, gul lök och morötter.
11 Gaeng Phed     125:-
Kycklingfilé, Fläskfilé´ eller  Biffgryta  i rödcurry med kokosmjölk, bambuskott och paprika.
12 Gaeng Keo Wan    125:-
Kycklingfilé, Fläskfilé´ eller Biffgryta  i gröncurry med kokosmjölk, bambuskott och paprika.
13 Gaeng Panaeng    125:- 
Kycklingfilé, Fläskfilé  eller  biff gryt  i panengcurry med kokosmjölk, paprika.
14 Gaeng Gari    125:-
Kycklingfilé  eller biff gryt  i gulcurry med kokosmjölk, morötter, gul lök.
15 Chuchee Pla    135:-
Stekt laxfilé i krämig rödcurrysås med kokosmjölk , paprika.
16 Chuchee Goong     145:-
Scampi i krämig rödcurrysås med kokosmjölk, paprika och Champinjon.
17 Gaeng Kua    125:-
Fläskfilé eller Kycklingfilé i rödcurry med ananas.
18 Gaeng Phed Ped Yang    145:-
Grillad  Ankbröstfilé i rödcurry med tomat och ananas.

STARKA WOKRÄTTER
19 Padd Horapa Nua(Mo,Gai)    115:-
Wokad  Biff ( fiskfilé, kycklingfilé) med sötbasilikablad, gul lök, bambuskott och paprika.
20 Padd Horapa Taley     145.-
Wokad Scampi, Bläckfisk eller Skaldjurs mix  med sötbasilikablad, Gul lök, bambuskott och paprika.
21 Padd Graprao Nua(Mo,Gai)    115:-
Wokad  Biff (fläskfilé, kycklingfilé )med basilikablad, bambuskott, gul lök och paprika.
22 Padd Graprao Taley     145:-
Wokad Scampi, Bläckfisk eller skaldjurs mix med chili, vitlök, gul lök, paprika och basilikablad.
23 Gai Padd Medmamuang    125:-
Wokad Kycklingfilé med cashewnötter, gul lök, paprika, purjolök och chiliolja.
24 Padd Phed Nua(Mo,Gai)    125:-
Wokad Biff ( fläskfilé, kycklingfilé) i rödcurry med bambuskott, paprika och söt basilika.
25 Padd Phed Taley    145:-
Wokad Scampi, Bläckfisk eller Skaldjurs mix i rödcurry med bambuskott, paprika och söt basilika.

EJ STARKA WOKRÄTTER
26 Padd Gratiem Priggthai    115:-
Vitlöks och pepparmarinerad  Kycklingfilé eller biff. 
27 Padd Gratiem Priggthai taley    145:-
Vitlöks och pepparmarinerad  Scampi eller  bläckfisk.
28 Padd Nammanhoi     115:-
Wokad  Kycklingfile´ eller biff  med ostronsås, champinjoner, gullök och paprika.
29 Goong Padd Poisen    145:-
Wokad Scampi med glasnudlar och blandade grönsaker.
30 Padd Preowan     115:-
Wokad friterad  Kycklingfilé eller Fläskfilé med sötsursås och blandade grönsaker. 
31 Padd Preowam Goong    145:-
Wokad Scampi med sötsursås och blandade grönsaker.
32 Padd King    115:-
Wokad Fläskfilé eller Kycklingfilé med ingefära, bläcksvamp, gul lök, paprika och purjolök.
33 Padd Kaopåddonn    115:-
Wokad Fläskfilé eller Kycklingfilé  med ungmajskolvar, morötter, paprika och gul lök.
34 Padd Kaopåddonn Goong     145:-
Wokad Scampi med ungmajskolvar, morötter, gul lök och paprika.
35 Kao Padd    115:-
Stekt ris med Fläskfilé eller Kycklingfilé, gul lök, tomat, paprika och ägg.
36 Kao Padd Goong     145:-
Stekt ris med Scampi, gul lök, tomat,  paprika och ägg.

NUDLAR RÄTTER
37 Padd Thai Gai    125:-
Wokad  risnudlar med  Kycklingfilé, böngroddar, vitkål och ägg.
38 Padd Thai Goong    145:-
Wokad risnudlar med Scampi, böngroddar, vitkål och ägg.  
39 Goay-tiew Padd Si  iew    120.-
Wokad risnudlar med  Biff, Fläskfilé eller Kycklingfilé, broccoli, blomkål och sötsoyasås.
40 Goay-tiew Radna    120:-
Wokad risnudlar med  Biff, Fläskfilé eller Kycklingfilé, broccoli, blomkål och soyasås i en redning.
41 Goay-tiew Radna Taley    145:-
Wokad risnudlar med Skaldjur, broccoli, blomkål och soyasås i en redning.
42 Bami Padd Gai    120:-
Wokad äggnudlar med Kycklingfilé, broccoli, blomkål, purjolök och morötter.
43 Bami Padd Goong    145:-
Wokad äggnudlar med Scampi, broccoli, blomkål, purjolök och morötter.

VEGETARISKA RÄTTER
44 Padd Pak Nammanhoi    90:-
Wokade  blandgrönsaker med ostronsås.
45 Padd Pak Preow Whan    90:-
Wokad  blandgrönsaker med sötsursås.
46 Padd Pak Satay    90:-
Wokad  blandgrönsaker med jordnötssås.

THAILÄNDSK SPECIALMENY
47 Yam Taley    150:-
Skaldjursallad(scampi,bläckfisk och musslor) med gul lök, tomat, selleri och chili. Toppas med koriander.
48 Yam  kaprokepla    150:-
Scampisallad med friterade fiskmagebågar, gul lök, selleri och chili. Toppas med koriander.
49 Yam Woonsen    140:-
Glasnudelsallad med scampi, fläskfärs, tomat, selleri, lök och chili. Toppas med koriander.
50 Yam Nua (Mo)    130:-
Sallad på grillad Biff  eller Fläskfilé med gurka, tomat, gul lök och chili.
51 Plaa Goong    150:-
Stark sallad på förvällda scampi med röd lök, citrongräs, lime och räkchilipuré.
52 Goong Chair Nam    150:-
Råa Scampi med fisksås, vitlök, krossad chili och lime.
53 Laab    130:-
Kryddad thailändsk sallad på köttfärs, Fläskfärs eller Kycklingfärs.
54 Laab Pla Todd Grab    150.-
Friterad fisk. Toppas med stark kryddad dressing.
55 Sua Rong Hai   145:-
”Gråtande tiger”: grillad marinerad entrecote. Serveras med citronsaft, vitlök, chili och färsk koriander i tamarindsås.
56 Nua Dad deav    115:-
Friterad lufttorkat nötkött med chilisås.
57 Nam Tok    130:-
Sallad på strimlat grillat Entrecote eller Fläskfilé med lime, röd lök och chilipulver.
58 Pla Dok Padd Phed    140:-
Stekt ”Pla Dok”(Thai sötvattenmal) i rödcurrysås.
59 Pla Gao Rad Prigg    140:-
Friterad ”Pla Gao” (thai fisk). Toppas med paprika i rödcurry och strimlat kafirlimeblad.
60 Pla Gao Sam Rod    140:-
Friterad ”Pla Gao”. Toppas med chili, vitlök och tamarindsås.
61 Pla Nin Todd Grab    110:-
Friterad ”Pla Nin” (thai fisk). Serveras med citronsaft, vitlök och chili i tamarindsås.
62 Gai Todd     110:-
Friterad marinerad kycklingklubba. Serveras med sötchilisås.
63 Gaeng Som Pla Gao Todd    160:-
Friterad helfisk soppa med special rödcurry och grönsaker.
64 Tom Yam Taley 160:-
Skaldjursoppa med citrongräs, galangal och limedlad och basilikablal.
65 Som Tam    110:-
Stark papayasallad med torkade räkor (inlagdfisk eller krabba), lime och chili.

EFTERRÄTTER
66 Ice - cream   Manao    45:-
Citronglass
67 Ice - cream  Grati    45:-
Kokoglass
68 Ice - cream  Gloay  Todd    45:-
Friterad banan med honung och vaniljglass

© 1998 - 2019 Copyright Kvartersmenyn. Allt material på hemsidan är skyddat enligt upphovsrättslagen.